گوگل ترنسلیت و قابلیتهای کلیدی آن

همه ما کمابیش با گوگل ترنسلیت آشنا هستیم و گاهی اوقات سر و کارمان به آن میافتد. خیلی کار راهانداز است و در مواقعی که جایی گیر میکنیم و واقعا معنی کلمه یا جملهای را نمیدانیم، بهترین راهنماست. این محصول مخصوص به گوگل است که امکانات جالبی در خود دارد. تقریبا به تمامی زبانهای دنیا مسلط بوده و میتواند عبارت موردنظر شما را به هر زبانی که میخواهید نمایش دهد. جالب است نه؟ این سرویس نه تنها بر روی دسکتاپ قابل دسترس بوده بلکه برای سرویسهای اندروید و iOS نیز مورد استفاده قرار میگیرد. امروز میخواهیم درباره قابلیتها و امکانات این مترجم بیشتر بدانیم. با ما همراه باشید…
گوگل ترنسلیت
در زندگی روزمره و تخصصی خود نیازمند کمک گرفتن از ترنسلیتها هستیم. هرچقدر هم که فرد مسلطی بر زبانهای خارجی باشیم گاهی به مترجمها نیازمند میشویم. بهترین سرویسی که بصورت کاملا رایگان به همراه تمامی امکانات حرفهای در اختیارمان قرار دارد همین گوگل ترنسلیت است. اگر در مرورگر خود آدرس translate.google.com را بزنید برایتان تصویری مشابه زیر باز میشود:
همان طور که مشاهده میکنید یک محیط کاربری بسیار ساده و در عین حال پرکاربرد دارد. در جعبه سمت چپ شما عبارت موردنظر خود را به هر زبانی که هست، وارد میکنید و جواب خود را در جعبه سمت راست دریافت میکنید. حال باید بخشهای مختلف گوگل ترنسلیت را مورد بررسی قرار دهیم تا بیشتر با آن آشنا شویم.
Text: دکمهای که مشاهده میکنید مربوط به وارد کردن کلمه یا جملات است. چنانچه کلمه یا جملهای برای ترجمه دارید میتوانید این دکمه را فعال کنید. البته بصورت پیشفرض هم فعال است.
Documents: اما اگر سند متنی خاصی موردنظر شماست، کافیست ایت دکمه را فعال کنید تا با تصویر زیر مواجه شوید:
در اینجا فایلهای استاندارد و موردنیاز برای آپلود کردن را به شما گفته. میتوانید فایل موردنظر خود را آپلود کرده و سپس منتظر ترجمه شدن آن بمانید. این ویژگی از روز اول به گوگل ترنسلیت وارد نشده بود و به تازگی به آن اضافه شده. به نظر ویژگی فوقالعادهایست و میتوان از آن استفاده کرد.
نوار تعیین زبان مبدا و مقصد
برای اینکه بتوانید عبارت یا سند خود را ترجمه کنید در گام اول باید زبان مبدا و مقصد را مشخص کنید.
با کلیک روی فلش موجود در سمت راست میتوانید زبان مبدا را انتخاب کرده و از طرفی زبان مقصد را نیز مشخص کنید. حال میتوانید کلمه یا عبارت موردنظر را در باکس سمت چپ وارد کرده و انتظار ترجمه را در سمت راست داشته باشید:
سه آیکون پایین در کادر سمت راست را مشاهده میکنید که هر کدام مربوط به کپی کردن ترجمه، ویرایش و به اشتراکگذاری آن است. اما در کادر سمت چپ چه میبینیم؟
بلندگویی برای تلفظ کلمه وارد شده مشاهده میشود.
قابلیت صوتی گوگل ترنسلیت
علاوه بر اینکه میتوانیم کلمه یا عبارت موردنظر خود را بنویسیم، میتوانیم آن را صوتی تلفظ کرده تا ترجمه را به ما بدهد اما چگونه؟ با کلیک روی آیکون میکروفن در کادر سمت چپ میتوانید کلمه یا عبارت موردنظر را بگویید:
یعنی تمامی امکانات لازم برای راحتی شما را فراهم کرده و میتوانید از گوگل ترنسلیت به همین سادگی بهرهمند شوید. حال به سراغ قابلیتهای جالب مترجم گوگل میرویم.
امکان ترجمه انگلیسی به انگلیسی
حتما با معنی و مفهوم سینونیم آشنا هستید. معمولا در کلاسهای زبان برای اینکه یک کلمه را ترجمه کنیم نباید از ترجمه فارسی استفاده میکردیم و به ما گفته میشد که حتما از مترادف آن استفاده کنیم. این تقریبا همان امکان را برایمان تداعی میکند. وقتی کلمهای را در باکس سمت چپ به انگلیسی مینویسید، کافیست کمی اسکرول کنید تا مفهوم آن را به انگلیسی مشاهده کنید:
این یعنی دقیقا همان کاری که دیکشنریهای کتابی ما انجام میدهند. حتی مثال درباره آن کلمه را نیز میتوانید در این بخش مشاهده کنید.
ترجمه سایت تنها با کمک آدرس آن
اگر به سایتی خارجی برخورد میکنید و میخواهید صفحهای را ترجمه کنید، لزومی ندارد تمامی پاراگرافهای آن را کپی کرده و در گوگل ترنسلیت بیاندازید. بلکه تنها کافیست لینک آن صفحه را به مترجم گوگل دهید تا آن صفحه را برایتان ترجمه کند.
البته ناگفته نماند که اگر قرار شد مقاله بزرگی را ترجمه کنید حتما خودتان باید مسلط باشید تا بتوانید ویرایشهایی را انجام دهید. هرگز نمیتوان بصورت ۱۰۰ درصد به این ابزارهای ترجمه اعتماد کرد. اگر بخواهید ترجمهای که مترجم گوگل انجام میدهد را درنظر بگیرید چندان ترجمه خوبی نیست.

درباره سجاد عزیزی
تقریبا از سال 90 کار حرفه ای رو توی فضای کسب و کار اینترنتی شروع کردم و تو این سالها برای شرکت های مختلفی کار کردم از کسب و کارهای کوچیک تا بیزنس های بزرگ ، سال 95 آژانس دیجیتال مارکتینگ اورینت رو راه اندازی کردم و تو این چند سال سعی کردیم تلاش کنیم تا در حد توان سیستم طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ رو توی ایران تغییر بدیم و به سیستم جهانی نزدیکتر کنیم .
نوشته های بیشتر از سجاد عزیزی
دیدگاهتان را بنویسید