اشتباهات رایج اکثر سایتها درباره سئو

معمولاً دست اندرکاران سایتهای کسب و کار فکر می کنن که می تونن به عناوینی موتورهای جستجو را به اشتباه بیندازن تا به هر ترتیب اشتباهی چون لینکها و بک لینکهای نادرست ، محتوای اسپم و خیلی از موارد دیگه، سئوی خوبی از گوگل دریافت کنن در صورتیکه این موتورها با هوشمندی که دارن مانع از این کار میشن هرچند در موقعیتهایی موفقیتی هم نصیب سایتها میشه اما ماندگار نیست. امروز میخوام در این مقاله به اشتباهات رایج در سئو بپردازم. دونستن این اطلاعات برای هر وبمستری ضروریه.
اشتباهات رایج در سئو
در اواخر سال 1990 میلادی مدیران سایتها با ثبت نام ، اطلاعات محوری و کلمات کلیدی، سایت خود را به موتورهای جستجو میشناساندند و موتورهای جستجو هم با رباتهای خود به جستجو در سایتها می پرداختن تا راهنمایی لازم رو برای جستجوی کاربران دریافت کنن.
البته در بعضی مواقع در این کار، اطلاعات غلط و اسپمی به موتورهای جستجو داده می شد ، این روش ارسال اطلاعات بعداً منسوخ شد هر چند که بعضی از موتورهای جستجو مانند بینگ(Bing) هنوز هم این ثبت نام رو داره.
امروزه بیشتر موتورهای جستجو از روی لینکهای سایتها در سایت های دیگر به شناسایی آنها میپردازند و با توجه به کیفیت آنها ، رتبه بندی میکنن.
باکسهای متا و استفاده از کلمات کلیدی زیاد در آن و حتی اسپم زمانی برای موتورهای جستجو ارزش داشت ولی امروزه برچسبهای عنوان (Title Tag) یا متا تگ (Meta Tag) برای سئوی مدرن جایگاه بهتری پیدا کرده است هرچند بازم کار سئو رو تکمیل نمی کنه.
استفاده از کلمات کلیدی زیاد در محتوای متنی و یا ویدئویی در خیلی از جاها مثل زیرنویسها ، حاشیهها و… اثرمنفی روی سئو داره و استفاده از این کلمات کلیدی در حد متعادل موثر است جالبه این دوستان بدونن که به کار بردن بیشتر از 10 کلمه کلیدی در یک محتوا برای موتورهای جستجو نقش اسپم رو داره. بنابراین مدیرای سایت ها باید این اشتباهات رایج در سئو رو که محتوا انباشته از کلمات کلیدی باشه، اصلاح کنن تا تاثیرات منفی سئو روی سایت اونا اعمال نشه.
در مورد برچسبها هم نیاز نیست برای هر محتوایی یک برچسب ایجاد کنیم و انبوهی از اونا رو در دسته بندی اطلاعات داشته باشیم بلکه بهتره برای محتواهایی که مشترک هستن با یک تگ یا برچسب در دسته بندی قرار بگیرن و برای کاربر سردرگمی درست نکنن. یعنی پس تگ زیادی هم خوب نیستش.
البته بعضیها هم با هزینه روی صفحههای سایت چون تیتربندی ها ، تگ های هدینگ و…. سئوی خودشون رو ارتقاء میدن.
در مورد کسب و کارهای آنلاین همیشه اسپم وجود داره و زمانی تبلیغات دروغین، پوچ و بی کیفیت چون استفاده از عکسهای خانم x و… در فاکتورهای سئوی قدیمی اثر مثبتی داشت ولی امروزه گوگل زیر بار این ترفندها نمیره و این کارها در الگوریتم رتبه بندی گوگل تاثیر مثبتی نداره.
بهتره یک استراتژی بلند مدت برای تولید محتوای خودتون داشته باشین تا یک محتوای با کیفیت و ارزشمند آماده بشه که زمان و انرژی کمتری رو نسبت به محتواهای بی کیفیت و تکراری از شما میگیره. مزیت گوگل نسبت به بقیه موتورهای جستجو هم دقیقا تو این هستش که نسبت به محتوای تولید شده حساسیت بیشتری داره و به منافع کاربرا بیشتر فکر می کنه.
موقعیت امروزی موتورهای جستجوگر
امروزه موتورهای جستجو خیلی هوشمند و زرنگ شدهاند بطوریکه روشهای کلاه سفید سئوی گوگل مقابله خوبی با اطلاعات اسپم دارن و گوگل هم با به روز رسانی مداوم خودش و ایجاد الگویتم پاندا در رتبه بندی سایت ها نقش به سزایی داره و جلوتر از بقیه موتورهای جستجو عمل می کنه .
معمولاً کشف و بررسی اسپمها توسط موتورهای جستجوگری چون گوگل در دو سطح صفحات سایت و دامنهها انجام می گیره گوگل فقط به سراغ صفحههای تکی نمیره بلکه صفحه های اصلی و زیر دامنه های اون رو هم بررسی میکنه بنابراین مواظب باشین خطایی ایجاد نشه که علاوه بر صفحه های سایت مجبور بشین دامنه خودتون رو هم عوض کنین. این اشتباهات رایج در سئو طبیعی هستش اما باید ازشون پیشگیری بکنیم.
بازهم در مورد کلمات کلیدی بدونیم…
همانطوری که قبلاً گفتم استفاده زیاد از کلمات کلیدی داخل محتوا برای رتبه بندی سایت زیان آور هستش و تاثیر منفی داره بطوریکه اگه داخل یک محتوای مثلاً 1000 کلمهای 500 کلمه خاص تکراری استفاده کنین در گوگل جریمه میشین.
برای اجتناب از این کار بهتره به جای کلمات خاص تکراری زیاد در یک محتوا از کلمات خاص هم معنی و مترادف استفاده بکنین که به کیفیت محتوا هم اضافه کرده باشین.
البته گوگل با الگوریتم مرغ مگسخوار به تدریج به جای چگالی کلمات کلیدی در یک محتوا، استفاده از واژگان کلیدی مترادف و مشابه رو برای سایتها مدنظر قرار میده.
لینک های ساختگی و فریبنده
یکی از راههای تولید اسپم، استفاده از لینک ها هستش که با ایجاد لینک توی سایت های دیگه و یا به عبارتی تبادل لینک با سایت های دیگه باعث میشه تا موتورهای جستجوگر سئوی این سایت ها رو ارتقاء بدن.
اما با به روز رسانی گوگل و تولید الگوریتم های پیشرفته از لینک های فریبنده که به راههای مختلف چون تبانی ، خرید و فروش لینک و روش های دیگه تهیه میشن جلوگیری میکنه و حتی در بعضی مواقع کلا سایت رو روی اون کلمه کلیدی خاص پنالتی میکنه و از 10 صفحه اول گوگل حذف میکنه .
بعضی از سایت ها هم که به عنوان لینکدونی هستن و از سایت های دیگه لینک می گیرن در واقع با این کار میخوان محبوبیتی برای خودشون ایجاد کنن که از طریق گوگل کنترل میشن و این عمل اونا عملا ارزشی برای اونا ایجاد نمی کنه.
فریب دادن ربات های خزنده جستجو گر
بعضی وقت ها موتور جستجوگر تشخیص نمیده که بازدید کننده ربات هستش یا یک انسان ، محتوایی که برای ربات نشون میده با محتوایی که برای انسان نشون میده فرق می کنه و چه بسا یک تجربه کاربری خوبی هم به کاربر بده و باعث ارتقاء سئو سایت بشه ولی در کل این فریب دادن گوگل محسوب میشه و اگه متوجه این موضوع بشه شما رو به عنوان اسپمر میشناسه و جریمه میشین .
صفحه های اسپمی
کپی برداری از مطالب و محتوای بقیه سایت ها بدون ارائه منبع و مشخص کردن سایت منبع از نظر گوگل خطا محسوب میشه و اون صفحه و اون کلمه کلیدی که توی گوگل بالا اومدین از رتبه بندی حذف میشه و جریمه میشید .
جمع بندی
در کل عواملی که باعث میشن یک سایت در رتبه بندی گوگل و سئو پیشرفت بکنه موارد زیر هستن :
- قدمت و تاریخچه اون سایت
- استفاده از لینک های داخلی و خارجی با کیفیت
- استفاده از کلمات کلیدی خاص در محتوا ولی نه زیاد و نه تکراری
- تولید یک محتوای پایدار و منظم
- فعالیت در شبکه های اجتماعی
- بهینه بودن کدها ، تصاویر و سرعت لود سایت

درباره سجاد عزیزی
تقریبا از سال 90 کار حرفه ای رو توی فضای کسب و کار اینترنتی شروع کردم و تو این سالها برای شرکت های مختلفی کار کردم از کسب و کارهای کوچیک تا بیزنس های بزرگ ، سال 95 آژانس دیجیتال مارکتینگ اورینت رو راه اندازی کردم و تو این چند سال سعی کردیم تلاش کنیم تا در حد توان سیستم طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ رو توی ایران تغییر بدیم و به سیستم جهانی نزدیکتر کنیم .
نوشته های بیشتر از سجاد عزیزی
دیدگاهتان را بنویسید