۱۳ سیگنال مهم در رتبهبندی گوگل برای سال ۲۰۱۸

شاید شنیده باشید که گوگل دارای بیش از ۲۰۰ سیگنال مهم در رتبهبندی گوگل است که به طور منظم در حال بروزرسانی هستند. اما آیا فکر میکنید تمام این سیگنال ها را باید اجرا کرد؟ یا اینکه بهتر سوالم را بپرسم؛ آیا فکر میکنید میتوانیم تمام آنها را برای وبسایت خود پیادهسازی کنیم؟ مسلما خیر، چنین چیزی برای هیچکس ممکن نیست. پس چاره کار چیست؟ از بین تمامی این موارد برترین گزینهها که امکان اجرا شدن دارند را بررسی کرده و پیادهسازی کنیم.
با جستجویی که انجام دادم به ۱۳ سیگنال بسیار مهم و کاربردی جهت کسب رتبه یا رنک مناسب در گوگل برخوردم که خواستم در قالب یک مقاله این موارد رو به صورت کامل تحلیل کنم . با من همراه باشید…
سیگنال های مهم در رتبهبندی گوگل
سیگنال هایی که برایتان در نظر گرفتم در ۵ دسته جای میگیرند که عبارت است از محتوا، بکلینکها، تجربه کاربری و امنیت، فاکتورهای فنی و تکنیکال و سئوی داخلی یا On-Page.
حال هر ۱۳ سیگنال مهم در رتبهبندی گوگل را در دستههای گفته شده جای میدهیم و پیرامون هر کدام به بحث و بررسی میپردازیم.
1 – محتوا
اگر در تولید محتوای با کیفیت برای وبسایت خود کوتاهی کنید، بیشک دچار شکست خواهید شد! میپرسید چرا؟ کاملا واضح است. کاربران برای اینکه دنبال پاسخ سوال خود باشند در گوگل جستجو میکنند و به وبسایتی که پاسخ سوالشان را داده باشد مراجعه میکنند. اگر شما پاسخ قانعکنندهای نداشته باشید، مطمئنا شما را ترک خواهند کرد. برای اینکه بتوانید یک محتوای با کیفیت و تا حد زیادی بدون نقص تولید کنید پیشنهاد میکنم از چند نشانه مهم در رتبهبندی گوگل که در اینجا برایتان آوردهایم حتما کمک بگیرید:
۱- جستجوی کلمه کلیدی مناسب
یافتن کلمه کلیدی یا کلمه کانونی مناسب کاری است که هرگز منسوخ نمیشود. همیشه باید برای هدف اصلی مقاله به دنبال بهترین گزینه باشید زیرا کاربران با همان کلمه کلیدی به سراغ مقاله شما میآیند. برای اینکه بتوانید کلمه کلیدی مناسبی را پیدا کرده یا آن را بهبود بخشید، راهکارهای زیر را حتما در نظر بگیرید:
⦁ کلمه کلیدی رقبا را شناسایی کنید.
یکی از موثرترین فاکتورها در یافتن بهترین کلمه کلیدی، تحت نظارت قرار دادن عملکرد رقباست. ببینید رقبای شما از چه نوع کلمات کلیدی استفاده کردهاند که به موفقیت رسیدهاند، شما نیز همان را به کار ببرید اما در قالب یک مقاله بسیار کاربردی و بهتر.
⦁ قابلیت جستجوی صوتی داشته باشد.
همانطور که میدانید گوگل دارای جستجوی صوتی است. شاید کاربران در کامپیوتر از جستجوی صوتی استفاده نکنند اما مطمئن باشید درصد کاربرانی که از آن در موبایل خود استفاده میکنند، کم نیست! پس باید حواستان را جمع کنید تا کلمه کلیدی شما قابلیت جستجوی صوتی داشته باشد. یعنی بررسی کنید که یک کاربر چه چیزی را میتواند برای جستجو به صورت صوتی بگوید؟!
یک سوال بسیار مهم: شاید این سوال برایتان پیش بیاید که آیا امکان جستجوی فارسی هم در جستجوی صوتی گوگل وجود دارد؟ بله با انجام تنظیماتی در گوگل (Setting>>Voice>>Languages) میتوانید زبان فارسی را بصورت پیشفرض قرار دهید.
۲- نیت جستجو
گوگل در جستجو بسیار جدی است. زمانی که شخصی جستجو میکند، گوگل نزدیکترین نتیجه به هدف را نمایش میدهد. بعلاوه اگر کاربر از جستجوی خود راضی نباشد گوگل نتایج بیشتری را برای او در نظر میگیرد.
برای این منظور میتوان با کمی بررسی لیستی از نتایج گوگل را به عنوان یک نشانه مهم در رتبهبندی گوگل در نظر داشت. همین لیست میتواند شما را به تولید محتوایی مطابق با نیاز و جستجوی کار ترغیب کند.
برای این نشانه مهم در رتبهبندی گوگل دو سناریو وجود دارد:
⦁ پس از تحقیق درباره کلمه کلیدی، برای اینکه کدام کلمه هدف اصلی باشد برنامهریزی کنید.
⦁ برخی کلمات کلیدی انتخاب شده شما قبلا توسط گوگل رتبهبندی شده اما باید اطمینان حاصل کنید که با هدف اصلی منطبق باشد.
بکلینکها (Backlinks)
بسیاری از موارد در سئو تغییر کرده یا تبدیل میشوند اما بکلینکها همیشه جزء یک نشانه مهم در رتبهبندی گوگل باقی میمانند. درست است که بهبود فاکتور (SERP (Search Engine Result Page یعنی نتیجه جستجوی هر صفحه کار دشواری است اما اگر لینکهای با کیفیت داشته باشید مطمئنا این فاکتور نیز بهبود چشمگیری خواهد داشت.
حقیقت این است که ساخت لینکهای با کیفیت در مدت زمان کوتاه واقعا کار دشواری است و در واقع هر کسی که بتواند در کوتاه مدت به نتیجه برسد، هنر کرده است!
۳- تعداد لینکها و دامنههای مرتبط
گوگل همیشه به کیفیت بیشتر از کمیت اهمیت میدهد پس شما هم باید مطابق با خواسته او رفتار کنید. به تعداد و نوع لینکهایی که در وبسایت خود به مطالب میدهید دقت کنید زیرا یک نشانه مهم در رتبهبندی گوگل همین لینکها هستند. البته یادتان باشد استفاده بیش از حد از لینکها و یا استفاده از لینکهای غیراستاندارد دقیقا نتیجه عکس به شما میدهد. هر چیزی را بهینه و درست استفاده کنید.
به این نکته دقت کنید، لینکهایی که متعلق به یک دامنه هستند را وقتی چندین بار تکرار میکنید ارزش کمتری دارند زیرا در هنگام شمارش، اغلب تنها یکی از آنها در نظر گرفته میشود.
برای اینکه بتوانید بکلینکهای خوبی تولید کنید، پیشنهاد میکنیم از ابزار SEO SpyGlass استفاده کنید. تمامی لینکهای سایتهای رقیب را یکی پس از دیگری درون آن وارد کنید. حال به مقایسه آنها بپردازید و بهترین گزینهها را برای بکلینک انتخاب کنید.
۴ – اعتبار بک لینک ها (Link authority)
همانطور که در قسمت قبلی گفتم لینکهایی که استفاده میکنید باید استاندارد و باارزش باشند در غیر اینصورت کیفیت کارتان پایین آمده و وبسایتتان توسط گوگل به شدت مجازات میشود.
علاوه بر اینکه باید مواظب بکلینکها باشید، مرتب نیز باید آنها را چک کنید تا از لحاظ کیفی دچار مشکل نشوید.
۵- لینکهای متنی دارای قابلیت کلیک
لینکهای متنی در واقع سیگنالهای ارتباطی خوبی را به سمت گوگل ارسال میکنند و نباید هرگز از آنها غافل شد. فقط حواستان باشد هر لینک متنی که استفاده میکنید باید به کلمه یا عبارتی که روی آن لینک میشود ارتباط مستقیم داشته باشد در غیر اینصورت طبق الگوریتم پنگوئن مردود حساب میشود.
تجربه کاربری و امنیت
شما به عنوان یک کاربر وقتی وارد یک وبسایتی میشوید و نمیتوانید به راحتی نیاز خود را در آن بیابید چه حالی میشوید؟ آیا برای دفعات بعدی به آن سایت رجوع میکنید؟ برای حل این مشکل باید سطوح دسترسی را برای کاربران سادهسازی کنیم. این موضوع با عنوان تجربه کاربری یا User experience یک نشانه مهم در رتبهبندی گوگل است پس باید بسیار دقیق به آن پرداخت. برای اینکه بتوانیم در این موضوع نیز موفق باشیم لازم است مواردی را در نظر گرفته و رعایت کنیم:
۶- بررسی نرخ کلیک (CTR)
باید نرخ کلیک را برای مطالب سایتتان تحت نظر قرار دهید .CTR معمولا تعداد کلیکهایی است که در جستجو از مطالب سایت و لینکهای موجود توسط کاربران بدست میآید. این مورد را میتوانید در گوگل آنالیتیکس بررسی کنید. البته اگر وبسایتتان را در آن ثبت کرده باشید!
۷- بررسی Bounce Rate یا میزان ماندگاری در صفحات وبسایت
نرخ بازگشت یا Bounce Rate همان میزان ماندگاری کاربران در هر صفحه از وبسایت شماست. زمانی که سایت ظاهر جذاب و محتوای عالی داشته باشد، میزان ماندگاری کاربران نیز بالا میرود. پس باید تمام تلاش خود را برای این منظور انجام دهید. در واقع به نوعی میزان کیفیت صفحه مورد نظر مشخص میشود. برای این منظور موارد زیر را حتما به کار ببرید:
⦁ تولید محتوای حرفهای و بهبود مطالب قبلی
⦁ استفاده از لینکهای داخلی
⦁ درگیر کردن کاربران
⦁ آهستهتر کردن اسکرول صفحه
۸- معماری و ساختار وبسایت
معماری یک سایت شاید تاثیری در ایندکس کردن محتوای یک سایت توسط موتور جستجو نداشته باشد اما در جذب و ماندگاری کاربران بسیار موثر است. زمانی که کاربر بتواند در ثانیههای اولیه وبسایت شما را کاملا مشاهده کند و به تمامی بخشهای آن به راحتی دسترسی داشته باشد یعنی شما به موفقیت رسیدهاید. این مورد، فاکتور اساسی در طراحی UX است.
۹- استفاده از گواهینامه SSL
از امنیت سایت خود غافل نشوید! این همه زحمت میکشید و سایت را حرفهای میسازید، کاربران زیادی جذب میکنید و آنها را به خود وفادار میکنید ولی اگر امنیت را فراموش کنید یعنی تمام مسیری را که رفتهاید باید فراموش کنید. مهمترین موضوعی که باید در نظر بگیرید استفاده از گواهینامه SSL یا همان پروتکل HTTPS است. با این مورد گام بزرگ را در افزایش امنیت سایتتان برداشتهاید. معمولا این گواهینامه را میتوانید از سرویسدهنده هاست خود درخواست کنید.
فاکتورهای فنی و تکنیکال
همیشه توجه به مسائل فنی ضروری است. در وبسایت نیز برای سئو امری ضروری به حساب میآید و همچنین جایگاه ویژهای را در موتور جستجو به خود اختصاص میدهد. در اینجا با دو فاکتور بسیار مهم فنی آشنا میشویم که باید بیش از پیش به آن توجه کرد.
۱۰- وبسایت موبایل دوست (mobile friendly)
آیا اطلاعاتی درباره کاربران موبایلی خود دارید؟ روز به روز بر شمار افرادی که با تلفن همراه خود وبسایتها را مشاهده میکنند، افزوده میشود. تا جایی که واکنشگرایی یک سایت برای تلفن همراه تبدیل به یکی از ضروریات فنی شده است. همانطور که سطوح دسترسی را در حالت دسکتاپ برای کاربران محیا میکنید، باید برای کاربران تلفن همراه نیز همین کار را انجام دهید. از این مبحث به هیچ وجه غافل نشوید.
در گوگل آنالیتیکس میتوانید آماری که از کاربران موبایلی وبسایتتان موجود است را مشاهده کنید. همچنین به شما میگوید میزان بازدید خوب است یا بد. اگر خوب نباشد یعنی سایت شما برای بستر موبایل گزینه مناسبی نیست و باید تغییر کند.
۱۱- سرعت بارگذاری صفحات
یکی دیگر از فاکتورهای فنی که یک نشانه مهم در رتبهبندی گوگل است، سرعت بارگذاری وبسایت است. وقتی سایت شما در همان ثانیههای اول باز نشود دیگر نباید روی آن حساب باز کنید. در واقع سرعت خوب یک وبسایت بصورت غیر مستقیم تاثیر خود را بر روی سئو خواهد گذاشت. میتوانید سرعت سایت خود را با کمک GTmetrix بررسی کنید و از پیشنهادات آن برای بهبود وضعیت بارگذاری کمک بگیرید.
On-Page یا سئوی داخلی
یک نشانه مهم در رتبهبندی گوگل همین سئوی داخلی سایت یا به اصطلاح On-page seo است. این نوع بهینهسازی، پشت صحنه کار انجام میشود و بسیار حائز اهمیت است. مواردی را که در سئوی داخلی باید در نظر داشت با هم بررسی میکنیم…
۱۲- دادههای متا
با کمک دادههای متا که بصورت دادههای اچ تی ام ال است به گوگل میفهمانید که صفحات شما در چه زمینهای صحبت میکنند. شاید احساس کنید تگها و دادههای اچ تی ام ال در سالهای گذشته باعث افت رتبه سایت میشدند اما در حال حاضر در بعضی موارد به شدت توصیه میشوند:
⦁ بهبود تجربه کاربری به وسیله ایجاد منوهای ناوبری بهتر
⦁ راهنمایی موتورهای جستجو در یافتن سریعتر و بهتر بخشهایی که باید بیابند.
۱۳- لینکهای داخلی
ایده استفاده از لینکهای داخلی نیز یک نشانه مهم در رتبهبندی گوگل است که در سئوی داخلی بسیار کاربردی است. با اینکار میتوان بازدیدها را به سمت وبسایت کشید و کاربر را در بین صفحات وبسایت چرخاند. پس هرگز آن را در صفحات خود فراموش نکنید.
جمع بندی نهایی
گوگل هر ساله الگوریتمهای خود را تغییر میدهد یا به نوعی آنها را تکمیل میکند به همین دلیل پیشنهاد میکنیم اگر وبمستر هستید، حتما دایره اطلاعات خود را درباره این الگوریتمها، مرتب بروزرسانی کنید. ۱۳ نشانه مهم در رتبهبندی گوگل در سال ۲۰۱۸ را در مقاله امروز برایتان مطرح کردیم، مطمئنا اگر این موارد را رعایت کنید میتوانید رنک خوبی از گوگل کسب نمایید.

درباره سجاد عزیزی
تقریبا از سال 90 کار حرفه ای رو توی فضای کسب و کار اینترنتی شروع کردم و تو این سالها برای شرکت های مختلفی کار کردم از کسب و کارهای کوچیک تا بیزنس های بزرگ ، سال 95 آژانس دیجیتال مارکتینگ اورینت رو راه اندازی کردم و تو این چند سال سعی کردیم تلاش کنیم تا در حد توان سیستم طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ رو توی ایران تغییر بدیم و به سیستم جهانی نزدیکتر کنیم .
نوشته های بیشتر از سجاد عزیزی
دیدگاهتان را بنویسید