دنیای دیجیتال مارکتینگ چه جور جایی است؟

اگر در دنیای مجازی امروز سهمی هرچند اندک دارید، حتما با کلمه دیجیتال مارکتینگ برخورد کردهاید. این مفهوم فقط و فقط مربوط به این دنیای مجازیست و با زندگی افرادی که قدم درآن میگذارند، ارتباط پیدا میکند. از طرفی در حال حاضر بیشتر مردم با کامپیوتر، لپتاپ یا بیشتر از همه با گوشی موبایل خود وارد سایتها، اپلیکیشنها و مسنجرها شده و به نوعی در تعامل و ارتباط با بقیه هستند. همین مسئله باعث به وجود آمدن حس نیاز به دیجیتال مارکتینگ میشود. اما واقعا این مفهوم چیست و چه کمکی به ما میکند؟
دیجیتال مارکتینگ
این مقاله بصورت کامل به دیجیتال مارکتینگ و روشهای آن برمیگردد. ما میخواهیم پیرامون مسائل زیر صحبت کنیم:
- دیجیتال مارکتینگ چیست؟
- تفاوت دیجیتال مارکتینگ با بازاریابی سنتی
- روشهای بازاریابی اینترنتی
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی اینترنتی در واقع روشی است که به کمک آن میتوان محصولات و خدمات و هر آنچه در چنته دارید را معرفی کرد. به عبارت دیگر علم معرفی و تبلیغات در دنیای مجازیست. البته که علم بزرگ و گستردهایست که روشهای بینهایتی را در خود دارد و ما قادر به استفاده از تمامی آنها نیستیم. اما بسیار در رسیدن به هدف ما را کمک میکند و باعث پیشرفت عملکرد کسب و کار، فروش، سرشناس شدن و امثالهم خواهد شد. فرقی ندارد کسب و کار و هدف شما کوچک باشد یا بزرگ، به هر حال با کمک دیجیتال مارکتینگ میتوانید به آن کمک کنید و به نتیجه برسانید.
تفاوت دیجیتال مارکتینگ با بازاریابی سنتی
برای اینکه با مفهوم بازاریابی سنتی نیز آشنا شوید باید به شما بگوییم نوعی بازاریابی در دنیای واقعی برای معرفی محصولات و خدمات است تا به مشتری دست یابیم. دقیقا همان کاری را که بازاریابی اینترنتی انجام میدهد، در دنیای واقعی انجام میدهد. اما بالتبع محدودتر بوده و هزینههای گزافی دارد. مثلا چاپ تراکت و کارت ویزیت، چاپ و طراحی بنر، زدن بیلبوردهای خیابانی، آگهیهای تلویزیونی یا حتی چاپ تبلیغات در روزنامه و مجلات. اینها همه روشهایی است که سالیان سال مردم با استفاده از آنها محصول و خدمت خود را معرفی کردند اما امروزه آنقدرها که دیجیتال مارکتینگ جایگاه پیدا کرده، جایگاهی برای بازاریابی کلاسیک نمانده است.
مثلا فرض کنید بسیاری از طریق تلفن بازاریابی خود را بصورت سنتی انجام میدانند و با اینکه امروزه نیز این روش وجود دارد اما در گذشته بسیار طرفدار داشته تا جایی که حتی گوشی موبایل شما یک ابزار جانبی محسوب میشد. ولی حال همه چیز برعکس شده و اگر میخواهید کسب و کار شما شناخته شود باید به جای تلفن از همان ابزارهای جانبی گذشته استفاده کنید. پس اگر بخواهیم خیلی دقیق تفاوت بین بازاریابی سنتی و مدرن را بدانیم میتوانیم اینگونه بیان کنیم:
- بازاریابی کلاسیک گرانتر از بازاریابی مدرن است
- دردسرهای بیشتری نسبت به ثبت تبلیغات در بازاریابی کلاسیک دارید
- در بازاریابی مدرن، سختی شما جستجو و آگاهی کامل بر روشهاست
- در دیجیتال مارکتینگ دست شما آزاد بوده و انعطافپذیری بیشتری دارد
- در بازاریابی دیجیتال جواب بهتری میگیرید.
روشهای بازاریابی اینترنتی
حال که درباره تفاوتها صحبت کردیم، نوبت به آن میرسد که پیرامون روشهای دیجیتال مارکتینگ حرف بزنیم. همانطور که گفتیم روشهای متعددی برای این منظور وجود دارد که قادر به انجام تمامی آنها نیستیم. ولی برای موفق شدن کافیست روشهایی اصولی و درست را برای کسب و کارمان انتخاب کنیم که واقعا از آنها به نتیجه درستی برسیم. چند روش عالی را در اینجا در دو دسته مشخص معرفی میکنیم:
- روشهایی بدون هزینه
- روشهایی با هزینه
روشهایی بدون هزینه
در این روش، شما بدون پرداخت هزینه میتوانید عملیات بازاریابی از طریق اینترنت را انجام دهید.
شبکههای اجتماعی
بهترین گزینه شبکههای اجتماعی هستند. شناسایی شبکههای اجتماعی مناسب برای کسب و کارتان اولین قدم بوده و سپس ثبتنام در آنها در قدم بعدی انجام میشود. اگر بخواهیم شبکههای اجتماعی را به ترتیب الویت مشخص کنیم عبارت است از: فیسبوک که بیشترین اثرگذاری را دارد، اینستاگرام که در نوع خود یک رسانه بصری فوقالعاده بوده و میتوانید با طراحی تصاویر عالی آن را حرفهای بسازید، توییتر که به عنوان یک رسانه تخصصی برای کسب و کارها جوابگوست و در نهایت لینکداین که رسانه دیگری برای اشتراکگذاریست.
فقط یادتان باشد که برای تمامی اینها توضیحات، تصاویر و در واقع پروفایل کاملی را ایجاد کرده و بصورت منظم به فعالیت بپردازید. استفاده از هشتگها در این شبکهها ضرورت داشته و منجر به افزایش بازدید و تعداد فالوورها میشود. اگر وضعیت کسب و کارتان خوب است حتما یک نفر را که بر این مسائل تمرکز کافی دارد، انتخاب کرده و مدیر کنید تا بصورت تمام وقت، روی این شبکهها وقت گذاشته و آنها را به نتیجه برساند.
تولید محتوا
یکی دیگر از روشهای دیجیتال مارکتینگ که هزینهای هم برایتان ندارد، تولید محتواست. شما میتوانید با تولید محتوای منظم و مفید، سایت خود را بین کاربران مطرح کرده و کاربران بیشتری را به سمت خود بکشانید. به شرط آنکه به اصول و قواعد بهینهسازی محتوا پایبند باشید. اول به فکر کاربر و بعد به فکر گوگل باشید. فقط باید برنامه دقیق و منظمی برای تولید محتوا در هفته برای خود طراحی کنید. مثلا اگر اوایل کارکرد سایتتان است حداقل ۳ پست در هفته منتشر کنید. این برنامه باید در روزهای مشخص انجام شود تا تاثیر خود را نشان دهد.
ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی
یکی دیگر از روشهای اصولی استفاده از بازاریابی ایمیلی است. سرویسهای متعددی در خارج و داخل ایران وجود دارند که تا تعداد مشخصی ایمیل را بصورت کاملا رایگان در هفته پوشش میدهند. به عنوان نمونه سرویس میلرلایت یکی از سرویسهای ارسال ایمیل است که دارای دو بخش رایگان و پرمیوم است. شما میتوانید با کمک این سرویسها برای خود کمپینهای ایمیلی ساخته و در مواقع ضروری مثلا تخفیفات خاص در ماه یا سال، ارائه مطالبی مهم به کاربران و … به آنها ایمیل گروهی بفرستید. البته اینکار مستلزم داشتن ایمیل افراد است. این کار نیز با عضویت کاربران در سایت امکانپذیر میشود.
به تجزیه و تحلیل بپردازید
تحلیل رفتار سایت و عملکرد سایت بسیار مهم است. شما میتوانید با باز کردن اکانت در گوگل آنالیتیکس و کنسول گوگل به این تحلیل بپردازید. رفتار محتوا، عملیاتی که در سایت انجام میشود، رفتار کاربران و همه و همه در این سایت مشخص میشود. برمبنای آن باید تصمیم بگیرید که چه کارهایی برای پیشرفت خود انجام دهید.
روشهایی با هزینه
برای این روشها باید هزینههایی را پرداخت کرد. اگر تصمیم گرفتید برای دیجیتال مارکتینگ خود هزینه پرداخت کنید، حتما این روشها را بخوانید.
رپورتاژ آگهی
رپورتاژ، مقالهایست که شما با توجه به هدف کسب و کار خود مینویسید و به صفحات مهمی از سایت خود لینک میدهید. سپس آن را در سایتی که پذیرای رپورتاژ آگهی است، قرار دهید. معمولا سایتها به نسبت شهرت خود، هزینهای را بابت انتشار رپورتاژ از شما دریافت میکنند.
تبلیغات بنری
بعضی سایتها که معمولا خبری هم هستند، پلنهای مختلفی برای قرار دادن تبلیغات بنری دارند. شما میتوانید بنرهایی را با ابعاد مختلف طراحی کرده و با پرداخت هزینه در این سایتها بگذارید. سپس لینکی از یک پیج سایت را به آنها بدهید تا کاربرانی که از آن بازدید میکنند، بتوانند کلیک کنند.
کسب و کار خود را با دیجیتال مارکتینگ آشنا کنید
اگر کسب و کارتان را دوست دارید و به فکر پیشرفت آن هستید، حتما دیجیتال مارکتینگ را در متن آن قرار داده و سرمایهگذاری کنید. این همان راهحلیست که با کمکش میتوانید به نتایج مثبت خوبی برسید.

درباره سجاد عزیزی
تقریبا از سال 90 کار حرفه ای رو توی فضای کسب و کار اینترنتی شروع کردم و تو این سالها برای شرکت های مختلفی کار کردم از کسب و کارهای کوچیک تا بیزنس های بزرگ ، سال 95 آژانس دیجیتال مارکتینگ اورینت رو راه اندازی کردم و تو این چند سال سعی کردیم تلاش کنیم تا در حد توان سیستم طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ رو توی ایران تغییر بدیم و به سیستم جهانی نزدیکتر کنیم .
نوشته های بیشتر از سجاد عزیزی
دیدگاهتان را بنویسید